Loading... Please wait...

Popular Brands

About Air Ranger®

airranger-tagline.png

AirRanger® is the safe, easy, and affordable solution to keep those pesky birds other unwanted pests away from your crops. The patent pending solution is proven to reduce bird damage to your fruit, vegetable and seed. Protect your profits with the LookOurWay AirRanger® today! 

...airranger-statistics-bird-deterrent-farming-solution-4.jpg

  

footerlinks.png

 

 

 

airranger-press.png

The Wall Street Journal: "New Scarecrows for Vineyards: Car Dealers' Inflatable 'Dancing' Tube Men"

Quote: "Especially in our problem area, the dancing guys just worked fantastic"

Read Article

___________________________________________________________________________________________________________________________

Star Gazette: "Inflatable dancing scarecrows save crops, Cornell study finds"

Quote: "My observation is that they (AirRanger®) worked better than any of the other things that were tested"

Read Article

___________________________________________________________________________________________________________________________

Cornell Chronicle: "Scary Dancers Chase Birds From Fruit"

Quote: "Those large, inflatable plastic characters that loom over used car lots have a new purpose: Scaring away brids that cause hundreds of millions of dollars in damage to US orchards and vineyards."

Read Article

___________________________________________________________________________________________________________________________

The Grower: "Inflatable dancing scarecrows save crops, Cornell study finds"

Quote: "Preliminary findings of a Cornell University study shows the (Air Ranger) air dancers appeared to work better than many other bird hazing tactics"

Read Article

 

 

customer-testimonials.png

G.S. Long Co. - Gary Long

Quote:  "Especially in our problem area, the dancing guys just worked fantastic.  Using AirRanger® is a no brainer!".

___________________________________________________________________________________________________________________________

Valley View Farm - Steven Otto

Quote:  "It's the most effective bird deterrent I've ever seen. You know, when it's dancing the bird's aren't there."

___________________________________________________________________________________________________________________________

Cornell University - Heidi Henrichs

Quote:  "My observation is that they worked better than any of the other things that were tested."

 

 

frequently-asked-questions.png

1.  Does AirRanger® require electricity?

Answer: Yes, the AirRanger® blower requires 110v/60hz.  The 20ft AirRanger® must be powered by the AirRanger 18inch diameter blower. The tube AirRangers® must be powered by the LookOurWay 12in AirRanger® blower. 

18inch AirRanger® Blower - Fits all 20ft AirRanger® attachments

12inch AirRanger® Blower - Fits all 12ft Tube AirRanger® attachments

___________________________________________________________________________________________________________________________ 

2.  Is the AirRanger® Inflatable Bird Deterrent System Patented? 

Answer:  AirRanger® is patent pending and has been filed with the USPTO. The patent will be strictly and swiftly enforced!

___________________________________________________________________________________________________________________________

3.  Is it important to have the shiny reflective silver and gold material? What does this do?

Answer:  Yes, it's imperative to utilize the reflective hair, fingers, and skirts of the AirRanger® in order to achieve maximum bird deterrence. Birds can be fooled once, or even for a short periof of time easily.  However, the reflective and shining light produced by the AirRanger® is a crucial element in the continued bird deterring success of the AirRanger®. It's simple, others just don't work as well.

___________________________________________________________________________________________________________________________

 4.  What outdoor generator works best with AirRanger®?

Answer: We recommend the Sportsman GEN2000LP 2,000 watt 2.8 OHV propane generator.  The gas powered generator also works well, but the propane is a bit more cost effective. 

Recommended Propone Generator

Recommended Gas Generator

___________________________________________________________________________________________________________________________

5.  What other products can be used simultaneously with the Air Ranger® to achieve maximum bird deterring results?

Answer: Some customers use the AirRanger® in conjunction with propane canons or Bird noise machines. AirRanger® does not require an additional noise component since the noise from the blower is effective on it's own, although the use of other machines in addition, can't hurt.

___________________________________________________________________________________________________________________________

6.  What applications is AirRanger® successfully used for?

Answer: See the below list of applications in which AirRanger® has been used to produce positive results:

  • Apple farming - Bird, turkey, boar, and deer prevention
  • Blueberry farming
  • Vegetable seed
  • Strawberry farming
  • Peach farming
  • Rasberry farming
  • Cherry farming
  • Catfish farming
  • Carp farming
  • Sea lion and seal deterring - Multiple California Harbors use AirRanger®
  • Deer prevention
  • Airport use for bird & animal deterring

___________________________________________________________________________________________________________________________

7.  Can AirRanger® be used in the rain?

Answer: The material of the AirRanger® attachment will not be damaged by rain, however we do not recommend leaving the blower in the heavy prolonged rain. The AirRanger® blower is designed to be resistant to rain, and many cutomers do leave them out for extended periods of time, however, the blowers are not "water proof" therefore any damage caused by water is not covered under the AirRanger® warranty.  We don't recommend using the product in the heavy prolonged rain, and we do recommend covering the products at night and during times of rain. 

___________________________________________________________________________________________________________________________

8. Are there any bulk discounts for large quantity orders of AirRangers®?

Answer: Yes, please call as at (866) 586-3888 to discuss large orders consisting of 12+ units. One of our on-site, courteous, and informative sales reps will be happy to assist you.

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

9.  How do I check the status of my order?

Answer: Sign into your AirRanger.com account by clicking the "My Account" link on the very top of this page (and all pages at www.AirRanger.com). Sign into your account and then click "Order Status". You will be able to view the status of your order, receive tracking information, and see all past orders. Also, feel free to call us and speak to one of our sales reps for further assistance. 


Sign Up For Our Newsletter!

Sign up for our Newsletter to get huge discounts and exclusive sales sent right to your inbox!